Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού να μην περνάει απαρατήρητη, καθώς έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της χώρες.

Χαρακτηριστικά, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, ανέφερε ότι «η κοινή δήλωση ΗΑΕ-Ελλάδας επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα των δύο χωρών να εμβαθύνουν και να διευρύνουν περαιτέρω τις σχέσεις τους», καθώς υπεγράφησαν συμφωνίες για επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους ύψους 4 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «ο Mohamed bin Zayed και ο Έλληνας πρωθυπουργός παρευρίσκονται στην υπογραφή μνημονίων συνεργασίας μεταξύ ΗΑΕ και Ελλάδας».

Επίσης, η εφημερίδα «The National» έκανε λόγο για «την επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 4,2 δισ. δολαρίων που δημιουργούν ΗΑΕ και Ελλάδα», γιατί στο πνεύμα αυτό υπεγράφησαν σημαντικές συμφωνίες στους τομείς των επενδύσεων, της οικονομικής και τεχνικής συνεργασίας, της βιομηχανίας και των προηγμένων τεχνολογιών, της κλιματικής δράσης, ενέργειας, υγείας, αστυνομικής συνεργασίας και τυποποίησης.

Ακόμη, στην συζήτηση του Μητσοτάκη με τον Διάδοχο του Θρόνου για την πολυεπίπεδη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ, αναφέρθηκε και η εφημερίδα «Gulf News», με τους δύο ηγέτες να ανταλλάσουν απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.