Υποψήφιος βουλευτής με τον νέο πολιτικό σχηματισμό που ιδρύει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, φιλοδοξεί να είναι ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας που έχει απασχολήσει κατά καιρούς την κοινή γνώμη με τις απόψεις του.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπογδάνος ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης υπό τον τίτλο «Εθνική Συμφωνία» σε συνεργασία με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Θάνο Τζήμερο που αναμένεται να μετασχηματιστεί εντός των επομένων ημερών σε κόμμα. Πρόεδρος του κόμματος θα εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θάνος Τζήμερος, με τους Μπογδάνο και Κρανιδιώτη να αναλαμβάνουν τις θέσεις αντιπροέδρων.

Στο πλαίσιο αυτό το υπό ίδρυση κόμμα αναζητεί στελέχη και έτσι έχει γίνει και η συζήτηση με τον Βασίλη Τσιάρτα που καλοβλέπει την είσοδό του στην πολιτική. Ο πρώην μέσος της ΑΕΚ είχε προκαλέσει αντιδράσεις μετά την ανάρτηση σχολίου, που είχε κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τον Οκτώβριο του 2017, με το οποίο κατέκρινε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη. Συνέπεια αυτής της δήλωσης ήταν να χαρακτηριστεί από πολλούς ως ομοφοβικός. Το εν λόγω σχόλιο ανέφερε: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορούν.

Υ.Γ. Νομιμοποιήστε κ τους παιδόφιλους να ολοκληρώστε τα εγκλήματα […]». Αργότερα, τον ίδιο μήνα, δέχτηκε και μήνυση από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Την επόμενη μέρα του αρχικού σχολίου κι αφού δέχτηκε τις αντιδράσεις, έκανε κι άλλη ανάρτηση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «[…] Ο καθένας μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα και το σέβομαι απόλυτα. Για μένα όμως ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας κ μία γυναίκα, οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ. Όσους γάμους όσες παρελάσεις κ οτιδήποτε άλλο κάνουν δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό. Με ξεπερνάει βέβαια ότι θέλουν να έχουν και παιδιά […]».