«Ότι το ψέμα και η υποκρισία είναι ταυτόσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στο σχόλιο της Κουμουνδούρου για το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Σκωτία.

Και προσθέτει: «Όταν ο κ. Τσίπρας υποδεχόταν τον Πρίγκηπα Κάρολο στην Αθήνα το 2018, μιλούσε για “επίσκεψη ορόσημο”. Σήμερα που ο Πρωθυπουργός αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρίγκηπα Καρόλου τον συναντά στη Σκωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά. Ύστερα αναρωτιούνται γιατί ουδείς τους παίρνει στα σοβαρά».

Προηγουμένως, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να μην ενεργεί «ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ», χαρακτηρίζοντας «μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες» το ταξίδι που έχει ως σκοπό να αποκτήσει ο πρωθυπουργός «τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων».

Ανάλογες αναφορές φιλοξενήθηκαν στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών με την κυβέρνηση να απαντά, νωρίτερα, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Οικονόμου σημείωσε, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ότι «δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική το πρωτοσέλιδο αυτό» καθώς και ότι «ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας είχε σωστά υποδεχθεί μαζί με τη σύζυγό του τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου».

«Αλίμονο», πρόσθεσε, «αν τέτοιου είδους συναντήσεις είναι θεσμική εκτροπή. Ούτε τότε ήταν ούτε σήμερα (…). Η κυβέρνηση έχει σχέδιο ανάδειξης για το Τατόι το οποίο να σημειώσουμε ότι παρέλαβε σε άθλιες συνθήκες».