Το δικό του μήνυμα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία στέλνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από το σημερινό άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται στη γαλλική πόλη Arles.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εστίασε στην ανάγκη προστασίας των πολιτών της Ουκρανίας, ιδιαίτερα των Ελλήνων ομογενών και την ανάγκη συμμόρφωσης όλων των δυνάμεων της Δύσης και της Τουρκίας στην επιβολή και εφαρμογή των οικονομικών κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο, εξέφρασε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ιδιαίτερα μετά τα χθεσινοβραδινά χτυπήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, προκειμένου οι κυρώσεις να αποκτήσουν πραγματικά νόημα και να πιέσουν τον Πρόεδρο Πούτιν σε αλλαγή στρατηγικής.

«Για αυτό και θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στην ΕΕ να ασκηθεί πίεση προς την πλευρά της Τουρκίας για να συμμορφωθεί και αυτή με τις υπόλοιπες χώρες στην επιβολή των οικονομικών κυρώσεων», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.