Συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής παραχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει σε αυτήν, ότι Αριστερά και Δεξιά δεν έχουν πείσει τους νέους ενώ αναφέρεται και στα μεγαλύτερα ελαττώματα και προτερήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα της εφημερίδας «ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν του Αλέξη Τσίπρα» απαντά:

«Δύο. ΄Έχει μια λαικότητα που είναι χαρισματική. Η κόρη μου που είναι 14 μου είπε ότι όταν ο Τσίπρας χαιρετάει τον κόσμο είναι σαν το ψάρι μέσα στο νερό, ενώ όταν τον χαιρετάω εγώ είμαι σαν το ψάρι στο μέλι! Και το δεύτερο είναι ο “τακτικισμός” του που του επιτρέπει να βλέπει ένα θέμα μέσα από περισσότερες πλευρές, περισσότερες γωνίες».

Δύο βέβαια απάντησε πως είναι και τα ελαττώματά του. :

«Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η επιλογή συμβούλων! Για να είμαι δίκαιος αυτό όμως το λέει και ο ιδιος…» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό επίσης που έχει ενδιαφέρον στην συνέντευξη είναι πως ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας για τον εαυτό τονίζει πως «αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα στην Οξφόρδη (σ.σ. Queens College Oxford που ιδρύθηκε το 1341), δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια “αστική αυτοπεποίθηση”!»