Την εκτίμηση ότι στις προθέσεις του πρωθυπουργού βρίσκεται η ρήξη με τους δανειστές εξέφρασε ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, σε δηλώσεις του σήμερα στον Real FM.

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο πρώην υπουργός είπε: «Δυστυχώς ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος νομίζω ότι μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη. Αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις κινούνται σε ένα μυστήριο προτάσεων που η μία διαδέχεται την άλλη και σε ένα μυστήριο προθέσεων. Εμείς δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του κ. Τσίπρα και δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της διαπραγματευτικής βάσης του κ. Τσίπρα. Που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις».

«Διάβασα το πρωί ότι έχει γίνει νέα πρόταση. Συμπληρωματική. Πάνω σε ποια βάση; Με ποια λογική; Ο κ. Τσίπρας έχει κλειστά τα χαρτιά του, αλλά κυρίως, και εγώ επιμένω σε αυτό, έχει κλειστές τις προθέσεις του», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν με αυτό που είπε εννοεί ότι μπορεί στις προθέσεις του πρωθυπουργού να βρίσκεται η ρήξη με τους δανειστές ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ απάντησε: «Ναι». Και συνέχισε: «Διαβάζω σε μία ιταλική εφημερίδα τη συνέντευξη που έδωσε και λέει: “Δεν προβλέπω, ούτε θέλω εκλογές”. Ο πρωθυπουργός δεν είναι για να προβλέπει ούτε να εκφράζει: θέλω εκλογές. Δεν κάνω εκλογές. Και το συνδυάζω με την σιωπή του κ. Τσίπρα όταν στη Βουλή πιέστηκε από όλους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να πει τι θα κάνει. Αν σκοπεύει να κάνει εκλογές. Είδατε να δίνει κάποια απάντηση; Αν αυτό το συνδυάσουμε και με το γεγονός ότι σειρά στελεχών, δικών του, βγαίνουν και λένε ότι: “Είναι ανάγκη να διευρύνουμε την εντολή”, βγαίνει και λέει ο κ. Σκουρλέτης. Η εντολή για ρήξη δεν εμπεριέχεται στην εντολή της 25ης Ιανουαρίου, “άρα χρειαζόμαστε διεύρυνση”. Διεύρυνση για τι; Για ρήξη, διότι για συμφωνία την έχει την εντολή».

Σχετικά με τα σενάρια που αναφέρονται σε αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Μην τα ακούτε και μην τα πιστεύετε», ενώ στο ερώτημα αν πιστεύει ότι θα παραμείνει ο Αντώνης Σαμαράς αρχηγός στη ΝΔ και μετά τη συμφωνία ο κ. Σταμάτης σημείωσε: «Γιατί υπάρχει κάποιος να τον διαδεχθεί;».