Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο η οργή των πιστωτών με της τακτικές διαπραγμάτευσης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά την απόρριψη της πρότασής τους την περασμένη εβδομάδα, όπως γράφει σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg, σκιαγραφώντας ένα σκηνικό αγανάκτησης των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα.

Η απογοήτευση της ΕΕ κλιμακώνεται, γράφει, παραθέτοντας τις τελευταίες ενέργειες της Άνγκελα Μέρκελ, του Μπαράκ Ομπάμα και του Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ αλλά και τις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη πως η βοήθεια μπορεί να «ξεκλειδώσει» σε ένα βράδυ αν οι Ευρωπαίοι έπαιρναν τις διαπραγματεύσεις σοβαρά.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γράφει το δημοσίευμα, είναι πρόθυμος να αφήσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ εάν ο Τσίπρας αρνηθεί να πάρει μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας και τον περιορισμό του χρέους. Η θέση του αυτή τον έχει φέρει σε διάσταση απόψεων με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ που είναι έτοιμη να κάνει υποχωρήσεις για να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη λόγω γεωπολιτικών παραγόντων.

Την ίδια ώρα, Παππάς και Τσακαλώτος συνεχίζουν τις επαφές τους στις Βρυξέλλες. Λύση μπορεί να βρεθεί πριν τη 14η Ιουνίου αλλά συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο θα γίνουν μόνο αν υπάρχει πιθανότητα συμφωνίας, γράφει το Bllomberg επικαλούμενο γαλλική πηγή. Ο ίδιος ο Τσίπρας θα ταξιδέψει αύριο στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο της ΕΕ με τους ηγέτες της Νότιας Αμερικής, στην οποία θα βρίσκονται επίσης Μέρκελ και Ολάντ.