Νέο κείμενο με μεταρρυθμίσεις έστειλε η Αθήνα στους δανειστές σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται ευρωπαϊκή πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης το κείμενο είναι τριών σελίδων και αφορά στα μέτρα. Στο νέο κείμενο η Αθήνα φέρεται να υπέβαλλε τις αντιπροτάσεις της για τους συντελεστές του ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό.

Ταυτόχρονα η Αθήνα κατέθεσε ένα δεύτερο κείμενο επίσης τριών σελίδων όπου γίνεται αναφορά στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να γίνει η πληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κατά πληροφορίες η Αθήνα ζητάει χρήματα από τον ESM και αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Η Κομισιόν παρέλαβε κείμενο με ελληνικές προτάσεις και αυτή την ώρα το εξετάζει, λέει αξιωματούχος της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι η Αθήνα είχε στείλει κείμενο 47 σελίδων στους θεσμούς, ενώ οι δανειστές είχαν απαντήσει με το πεντασέλιδο – Γιούνκερ που απορρίφθηκε.

Τις τελευταίες μέρες η ελληνική πλευρά ετοίμαζε νέο κείμενο με νέα μέτρα, όπως οι αλλαγές στο ΦΠΑ και η κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά.

Η υποβολή των νέων προτάσεων ενδεχομένως να ξεμπλοκάρει τις συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο, καθώς χθες, ο Ζαν Κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρχουν οι νέες προτάσεις στο τραπέζι δεν έχουν νόημα οι συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.