Σε έντονους τόνους διεξήχθη η συζήτηση μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου και εκείνου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση σχετικά με την ψήφιση της συμφωνίας, εάν προκύψει, από το κοινοβουλευτικό σώμα, στην εκπομπή «στον Ενικό» και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως «εμείς αμάσητα μνημόνια στην αγγλική, που βγαίνει ο άλλος και λέει ούτε το διάβασα ούτε πρόλαβα να το διαβάσω, δεν θα τα ψηφίσουμε» ενώ ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε τον κ. Νικολόπουλο για «εξαπάτηση του ελληνικού λαού»

Όταν ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε πως «εάν κατατεθεί πρόταση, η οποία θα είναι η ελληνική πρόταση, νομίζω πως θα την ψηφίσουμε» ο κ. Βρούτσης αντέδρασε λέγοντας πως κινούνται σε διαφορετικό δρόμο από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. «Αυτά λέγατε προεκλογικά; Καταγγέλλατε την προηγούμενη κυβέρνηση, και μάλιστα με απαράδεκτη φρασεολογία, και τώρα τολμάτε να μιλάτε για μισθούς και συντάξεις; Αυτό λέγεται εξαπάτηση» ανέφερε ο κ. Βρούτσης ενώ ο κ. Νικολόπουλος απάντησε πως «εμείς αυτό που κάνατε εσείς δεν το κάνουμε και δεν το κάνουμε. Εμείς αμάσητα μνημόνια στην αγγλική, που βγαίνει ο άλλος και λέει ούτε το διάβασα, ούτε πρόλαβα να το διαβάσω, δεν θα τα ψηφίσουμε».