«Επώδυνη συνθηκολόγηση» χαρακτήρισε την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βρούτσης σε τηλεοπτική του συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και την εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».

«Η 47σελιδη πρόταση της κυβέρνησης προς τους πιστωτές είναι ένα λάθος κείμενο διότι, κάνει επίθεση κατά συγκεκριμένων πάλι κατηγοριών της κοινωνίας. Δεν θα αφήσουμε την χώρα να πάει στα βράχια» σημείωσε ο κ. Βρούτσης ενώ αναφερόμενος στην πιθανότητα να υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία τα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή υπογράμμισε ότι: «Η ΝΔ θα δει την ταυτότητα των μέτρων και μετά θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να προσλαμβάνει ημετέρους και να την πληρώνει ο Ελληνικός λαός».

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης απευθυνόμενος στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Πήρατε την εξουσία με τον τρόπο που την πήρατε αλλά έπρεπε τουλάχιστον να πατήσετε πάνω σε αυτά που είχε χτίσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».