«Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα απέτυχε με οικτρά αποτελέσματα ως προς τις κοινωνικές επιπτώσεις του – άποψη που διατυπώνεται από διακεκριμένες προσωπικότητες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και πέραν του Ατλαντικού», δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος μαζί με μέλη της Επιτροπής , Α. Αναγνωστοπούλου και Κ. Τσιάρα, είχαν κοινή συνάντηση με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κυπριακής Βουλής. Στην συνάντηση , η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σε δηλώσεις , μετά την συνάντηση, ο κ. Βαρεμένος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει λύση, «που δεν είναι Ελληνική, θα είναι λύση ευρωπαϊκή». Επεσήμανε ότι από την κρίση «πρέπει να βγούμε πιο σοφοί και πιο δυνατοί, δηλαδή να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».

Για το Κυπριακό ο κ. Βαρεμένος δήλωσε ότι «μπορεί να γεννάται για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό η ελπίδα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την εκλογή (στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας ) του κ. Ακιντζί».

Ο κ. Βαρεμένος και τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής έγιναν δεκτά από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαΐδη.