Η Νέα Δημοκρατία δεν μπήκε και δεν πρόκειται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι «οι πεθαμένοι ομοϊδεάτες μας θα βγουν από τους τάφους και θα την κρατήσουμε την παράταξη όρθια».

«Εμείς ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνουμε. Είτε το θέλει ο κ. Τσίπρας είτε όχι, είτε το θέλει η κ. Μέρκελ είτε όχι. Γιατί ακούω και μια άλλη φημολογία από συναδέλφους σας. Ότι πήρε τηλέφωνο η κ. Μέρκελ τον κ. Σαμαρά και του είπε μην τυχόν και δεν ψηφίσεις τη συμφωνία. Και ποιος της είπε της κ. Μέρκελ ότι αυτό με δεσμεύει εμένα», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξή του στον Real FM.

Στο ερώτημα έαν δικαιούται να ομιλεί η ΝΔ για φόρους μετά από 2,5 χρόνια καταιγισμό φόρων συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κακλαμάνης είπε επίσης: «Κοιτάξτε να δείτε αυτό το είπε και κάποιος άλλος αείμνηστος πλέον ο Μένιος Κουτσόγιωργας ότι θα μπει η δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αλλά αυτή η παράταξη δεν μπήκε και δεν πρόκειται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

«Καταρχήν διαφωνώ πλήρως με το να χρησιμοποιηθεί το θέμα της συμφωνίας “ψηφίζω δεν ψηφίζω” για επίλυση εσωκομματικών θεμάτων που έχουμε», τόνισε μεταξύ άλλων, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ένα κυβερνητικό πρόβλημα, όπως το να ψηφιστεί ή όχι συμφωνία κινδυνεύει να γίνει και εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ καθώς εμφανίζονται διχασμένα τα στελέχη του κόμματος.