Απαντήσεις και ονόματα περιμένει το Μέγαρο Μαξίμου για τον αναπληρωτή υπουργό που φέρεται να έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο το Μάρτιο.

Τον υπουργό φωτογράφισε με αναφορά του στην Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος είπε απευθυνόμενος προς την Νάντια Βαλαβάνη: «Υπάρχει ζήτημα με υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο υπουργός με ένα “Μ” ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αλλιώς να καταγγελθεί η εφημερίδα».

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Με αυτή τη φράση σχολίασε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη το δημοσίευμα εφημερίδας που φέρει αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησης να έχει βγάλει στο εξωτερικό 80.000 ευρώ την περίοδο της διαπραγμάτευσης.

Η Νάντια Βαλαβάνη που προκλήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου να απαντήσει σε όσα αναφέρει το δημοσίευμα, συμφώνησε πως πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση και πρόσθεσε πως αυτό θα το κοιτάξουν αυτοί που πρέπει.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου χθες διαμήνυαν ότι πρόκειται για «χυδαία προβοκάτσια» εάν η εφημερίδα Θεσσαλονίκη, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, δεν δημοσιεύσει άμεσα το όνομα, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

Στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Μακεδονία, που ανήκει στον ίδιο εκδοτικό όμιλο, σημειώνει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα, δεσμευόμενη από το τραπεζικό απόρρητο. Ωστόσο, η εφημερίδα επιμένει στην εγκυρότητα του δημοσιεύματος και επικαλείται σχετικό έγγραφο, το οποίο φέρεται να ΄χει στην κατοχή της.

Στο κυβερνητικό επιτελείο οι εκτιμήσεις πάντως συγκλίνουν με το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας με στόχο την ίδια την κυβέρνηση και όχι το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού που φωτογραφίζεται, κάνοντας λόγο για «βρώμικο πόλεμο».