Καμία αναφορά στη διαγραφή Κουρουμπλή, η οποία αποτέλεσε την αφορμή για σχετική δήλωση του Γιάννη Οικονόμου, δεν περιλαμβάνει η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επανέρχεται στο ζήτημα της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα και, συγκεκριμένα, καλεί τον πρωθυπουργό «αντί να κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες του κ. Οικονόμου» να απαντήσει «γιατί ενώ είχε ενημερωθεί και αυτός και οι συνεργάτες του ήδη από τον Μάιο για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα έλεγε απροκάλυπτα ψέματα στη Βουλή για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

«Περιμένουνε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως οι σε υψηλούς τόνους αναφορές του κ. Κουρουμπλή στη Βουλή περί «δολοφόνων» στο κυβερνητικό στρατόπεδο – στο πλαίσιο κριτικής για τη διαχείριση της πανδημίας – προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από το Προεδρείο της Βουλής και την κυβέρνηση, όσο και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις πρώτες αυτές αντιδράσεις ακολούθησε η διαγραφή του βουλευτή από την Κ.Ο. κόμματος.