Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, εξαιτίας του γεγονότος ότι αποκάλεσε «δολοφόνους» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατία, επειδή χάνονται καθημερινά άνθρωποι εκτός ΜΕΘ.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας παίρνοντας τον λόγο μετά το επεισόδιο, «πρόκειται για χαρακτηρισμούς που ξεπερνούν κάθε ανεκτό όριο. Περίμενα τα δω τα πρακτικά της Βουλής γιατί δεν πίστεψα ότι μπορεί να ακούστηκαν εδώ μέσα φράσεις, κραυγές, ύβρεις και προπηλακισμοί προς συναδέλφους, ότι έχουν προβεί σε δολοφονίες. Λίγη ώρα πριν, ο κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής σε έντονα ύφος απευθυνόμενος σε συναδέλφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας είπε, και δυστυχώς προκύπτει από το ακουστικό και το γραπτό κείμενο των πρακτικών, ότι «δολοφονήσετε ανθρώπους, αυτό κάνατε, είναι ντροπή σας». Και όταν υπήρξε παρότρυνση και από συναδέλφους και από τον προεδρεύοντα να σταματήσει και να ανακαλέσει, απέφυγε να ανακαλέσει. Προέκυψε ένταση και εν συνέχεια, αφού και πάλι αρνήθηκε να ανακαλέσει την αποτρόπαιη περιγραφή που έκανε, ότι υπάρχουν δολοφόνοι εδώ μέσα χιλιάδων ανθρώπων, έτυχε απαντήσεως και συνεχίστηκε κουβέντα».

Κατά τον Πρόεδρο της Βουλής, «δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί να κάνει κανείς κριτική, να θεωρεί ότι η κυβέρνηση κάνει λάθη, παραλείψεις, βαριές παραλείψεις, αλλά το να υπάρχει συνάδελφος εδώ μέσα ο όποιος απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, να λέει ότι δολοφονήσατε χιλιάδες ανθρώπους, είναι ότι χειρότερο, ό,τι αποκρουστικότερη ό,τι πιο υπονομευτικό για το κύρος του Κοινοβουλίου μπορεί να λεχθεί εδώ μέσα. Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά. Πρέπει να μείνει στα πρακτικά ως κάκιστο παράδειγμα συμπεριφοράς. Απευθύνω λοιπόν μορφή στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κουρουμπλή Παναγιώτη για την κοινοβουλευτική συμπεριφορά και παρακαλώ το Σώμα δια ανατάσεως να εγκρίνει αυτή τη μορφή και τις επιπτώσεις που έχει επί του συναδέλφου», κάτι το οποίο έγινε.