Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χαρακτήρισε «δολοφόνους» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής, με τον Αλέξη Τσίπρα να παίρνει την απόφαση το βράδυ της Πέμπτης (16/12) και να διαγράφει τον βουλευτή του κόμματός του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στην οποία αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ενημερώθηκε για το περιστατικό και τηλεφώνησε στην Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να δώσει τελεσίγραφο στον βουλευτή για να ανακαλέσει, αλλιώς θα υπάρξει η διαγραφή του η οποία και έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής

Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ

Τα λόγια Κουρουμπλή που έφεραν τη διαγραφή του

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε από το βήμα της βουλής λέξεις που προκάλεσαν την αντίδραση όχι μόνο των βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει στη διαγραφή του από το κόμμα.

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι!», ανέφερε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.