Μπορεί το συνέδριο της ΝΔ να μετατέθηκε με απόφαση του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρώτο τρίμηνο του 2022 λόγω πανδημίας, ωστόσο, το κόμμα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί.

Το 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος ήταν προγραμματισμένο για το Παρασκευοσαββατοκύριακο αλλά όπως εκτιμήθηκε, η διεξαγωγή του θα έστελνε λάθος μήνυμα εν μέσω της επέλασης της πανδημίας.

Οι κομματικές διαδικασίες όμως δεν μπορούσαν να καθυστερήσουν και ειδικά η εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος από την Πολιτική Επιτροπή.

Η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ήθελε να ανανεώσει πάση θυσία τον εσωκομματικό μηχανισμό ενόψει και της νέας χρονιάς που θα είναι αμιγώς προεκλογική.

Έτσι, από σήμερα το απόγευμα γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ θα είναι ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος θα είναι και ο νεότερος Γραμματέας στην ιστορία του κόμματος, αφού είναι μόλις 33 ετών.

Άλλη υποψηφιότητα δεν υπάρχει και γι’ αυτό το λόγο η διαδικασία θεωρείται τυπική. Ο κ. Μαρινάκης, είναι επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά έχει και την στήριξη πολλών υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Παύλος Μαρινάκης

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Wydham Grand Athens. Το διαφορετικό που θα έχει είναι ότι θα είναι και με αυτοπρόσωπη παρουσία – φυσικά με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – αλλά και μέσω τηλεδιάσκεψης. Η κάλπη θα είναι και φυσική και ηλεκτρονική και θα είναι και το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συνεδρίαση και στην εκλογική διαδικασία έχουν τα 423 ex oficcio και εκλεγμένα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Η εφορευτική επιτροπή απαρτίζεται από τους, Γιάννη Τραγάκη (πρόεδρος), Χρήστο Κέλλα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργο Κατσαούνο και Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.

Ο κ. Μαρινάκης ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κατάφερε να την κάνει πιο εξωστρεφή με όχι μόνο πολιτικές αλλά και κοινωνικές δράσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην θέση του θα μείνει ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μητσοτάκη Στέλιος Κονταδάκης.