Σε μια κίνηση καλής θελήσεως προέβη πριν από λίγη ώρα ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης προς την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου που επίσης διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος. Λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση της ΕΡΤ προκειμένου να εξειδικευτούν οι όροι του debate που θα διεξαχθεί στο στούντιο του ραδιομεγάρου την 29η Νοεμβρίου στις 22:00 το βράδυ, και έχοντας νωρίτερα λάβει τη συγκατάθεση των τεσσάρων άλλων υποψηφίων, ο εκπρόσωπό του Νίκος Μπήλιος, επικοινώνησε στην Έφη Χαλάτση που εκπροσωπεί την πλευρά Παπανδρέου και της μετέφερε τη βούληση όλων, προκειμένου να επιτευχθεί κοινός τόπος ώστε να συμμετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός στο debate.

Η κ. Χαλάτση ωστόσο, επέμεινε στους όρους που έχει θέσει ο κ. Παπανδρέου και αρνήθηκε, επικαλούμενη την αναρμοδιότητα της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να ορίσει το πλαίσιο της τηλεμαχίας. «Η πρόταση του κ. Παπανδρέου παραμένει ως έχει, όπως αυτή κατατέθηκε στο αρμόδιο όργανο του Κινήματος. Είναι θέμα δημοκρατίας και θεσμικής λειτουργίας του κόμματος» είπε. Να σημειωθεί πάντως ότι η ΕΔΕΚΑΠ έχει δηλώσει αναρμόδια.

Η πλευρά Χρηστίδη έστειλε επίσης επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ, όπως είχαν κάνει και οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων, με την οποία ενημερώνει για τα όσα έχουν συμφωνήσει για την τηλεμαχία. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Θέμα: Διεξαγωγή debate υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής

Αγαπητοί Σύντροφοι

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου, στη συζήτηση που έγινε μεταξύ του εκπροσώπου μου κ. Ν. Μπήλιου και των εκπροσώπων των συντρόφων Ν. Ανδρουλάκη, Π. Γερουλάνου, Χ. Καστανίδη και Α. Λοβέρδου, η ΕΡΤ εξέφρασε το ζωηρό της ενδιαφέρον να διοργανώσει debate τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα της δίκαιης διαδικασίας και εκπροσώπησης για όλους τους υποψήφιους, σας ενημερώνω ότι σκοπεύω να συμμετάσχω στο debate. Το αντιλαμβάνομαι ως μια ευκαιρία να ακούσουν οι πολίτες τις καλοδουλεμένες θέσεις του Κινήματός μας για όλα τα ζέοντα θέματα. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, είχα εισηγηθεί να εξετασθεί και η δυνατότητα συμμετοχής πολιτών στη συζήτηση αυτή. Το debate θα δώσει, επίσης, τη δυνατότητα στον προοδευτικό κόσμο της Ελλάδας που θα συμμετάσχει στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, να διακρίνει τι εκφραζει κάθε υποψήφιος, κι έτσι να πάει ενημερωμένος κι έχοντας προσωπική άποψη στην κάλπη.

Ελπίζοντας σε μια πολιτική συζήτηση που θα αναδείξει τον πλούτο των επεξεργασμένων προτάσεών μας, παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρωτοβουλία πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει το δημόσιο διάλογο για τα θέματα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, που αποτελεί τον ιδεολογικό πυρήνα του Κινήματός μας. Θέλω, τέλος, για ακόμη μια φορά να επισημάνω πως πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συμμετοχής όλων των υποψηφίων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.