Την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολισμών κατά του κορονοϊού ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα και να μη πιέζεται το ΕΣΥ, τόνισε από τη Δράμα η αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα, η οποία από νωρίς το πρωί επισκέπτεται νοσηλευτικά ιδρύματα της Bόρειας Ελλάδας, βρέθηκε στην πόλη της Δράμας το μεσημέρι και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της περιοχής.

Σε δηλώσεις της, λίγο αργότερα, εξέφρασε την ανησυχία της για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η ίδια επεσήμανε, ακόμα, ότι τα δυο τελευταία χρόνια «το σύστημα υγείας έχει υποστεί μια μεγάλη πίεση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους και ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε την κατάσταση είναι να εμβολιαστούμε, ώστε να έχουμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερα ποσοστά που χρίζουν νοσηλείας».

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τέθηκαν όλα τα προβλήματα με απώτερο στόχο να βρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Ερωτηθείς για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Δράμας η κ. Γκάγκα τόνισε πως έχουν δοθεί κίνητρα όπως είναι το μηνιαίο επίδομα και τα επιπλέον χρήματα για τις εφημερίες, ενώ δόθηκαν κίνητρα και στους ιδιώτες αναισθησιολόγους που θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο και να βοηθήσουν.

Τέλος, συμπλήρωσε πως έχουν ήδη προκηρυχτεί καινούργιες θέσεις και υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς- αναισθησιολόγους να καλύψουν τις κενές θέσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.