«Βρισκόμαστε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015 για το καταπόσο ο προϋπολογισμός που καλούμαστε να ψηφίσουμε είναι ένας εικονικός προϋπολογισμός, τυπικός και ανούσιος, γιατί εξαρτάται από την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τους εταίρους ή αν έχει κάποια πραγματική αξία», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του κατά την διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού.

«Ο προύπολογισμός αυτός έχει πολύ μεγάλη πολιτική αξία γιατί είναι εκ των πραγμάτων ο προϋπολογισμός της αλλαγής σελίδας. Η χώρα ούτως ή άλλως περνά από 1ης Ιανουαρίου σ’ ένα άλλο πλαίσιο με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το κυριότερο όμως είναι ότι ο προϋπολογισμός αυτός έχει αξία γιατί απηχεί τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά από 5 θυελλώδη χρόνια τιτάνιας προσπάθειας από τον ελληνικό λαό. Αυτός ο προϋπολογισμός συμπυκνώνει τις θυσίες του ελληνικού λαού», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Ο λαός ξέρει πως έχει μπροστά του ένα δίλημμα: Το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε προτείνει, διαπραγματευόμαστε και θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τους εταίρους μας, ή την απόλυτη αβεβαιότητα και το άγνωστο» ανέφερε στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2015, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κος Βενιζέλος στην ομιλία του, εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει πανικοβληθεί από το γεγονός ότι χάνει το μνημόνιο και την τρόικα και προσπαθεί να παραμείνουμε».

«Αν οι αγορές είχαν αφεθεί μόνες τους, χωρίς ένα εσωτερικό μέτωπο που δήλωνε πως “η Ελλάδα είναι ανέτοιμη να βγει στις αγορές”, θα καταλάβαιναν πως το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι στην πραγματικότητα μικρό σε πραγματικούς όρους, και πολλοί λένε πως ανέρχεται στο 60% του ΑΕΠ αν μετρηθεί σωστά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή και την αντιπαράθεση για τα περί «αποστασιών» βουλευτών, ο κος Βενιζέλος ανέφερε πως «είναι πολιτικός εκβιασμός και εκχυδαϊσμός του δημοσίου βίου, το να λες πως η ελεύθερη κατά το Σύνταγμα συνείδηση του βουλευτή, είναι αποστασία».