Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Β. Αλεξανδρή είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, στα γραφεία του κόμματος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής Γ. Πανούσης και μέλη της Κ.Ε του κόμματος Σ. Ανδριοπούλου, Μ. Κουβέλη και Χρ. Πετράκο.

Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε, μετά τη συνάντηση, ότι η ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

«Είναι ένα νομοθέτημα που δεν πρέπει να ψηφιστεί, διότι με τις διατάξεις του προσβάλει την ίδια την απονομή της δικαιοσύνης. Τελικά, προσβάλει το δικαίωμα του ελληνικού λαού να προσφεύγει στη δικαιοσύνη και να έχει την αναγκαία παροχή έννομης και δικαστικής προστασίας. Αδικείται ο διάδικος, καταργείται κάθε έννοια αμεσότητας και προφορικότητας στην απονομή της δικαιοσύνης και, εν τέλει, με πολλές διατάξεις του συγκεκριμένου νομοθετήματος δεν εξυπηρετείται το συμφέρον του ελληνικού λαού αλλά τα συμφέροντα των τραπεζών. Στη Βουλή, όπου ο κ. Πανούσης θα είναι εισηγητής, εκ μέρους του κόμματος μας, η Κ.Ο της Δημοκρατικής Αριστεράς θα καταψηφίσει και θα αντιταχθεί, ακριβώς, για τους λόγους που σας είπα» είπε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι μια υπόθεση που αφορά κάποιους δικηγόρους, κάποιους δικαστές, το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Αφορά το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να προσφεύγουν και να εξασφαλίζουν παροχή έννομης προστασίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Β. Αλεξανδρής τόνισε ότι η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

«Όπως, γνωρίζετε έχει κατατεθεί στη Βουλή και εντός ολίγων ημερών, πιθανόν, να αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Όφειλα να επισκεφθώ τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και παλαιό και εκλεκτό συνάδελφό μου κ. Φώτη Κουβέλη. Διότι, πραγματικά, τα σοβαρά νομικά και κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν από την διαμόρφωση αυτού του νομοσχεδίου, αφορούν όλο τον ελληνικό λαό και συνεπώς πρέπει να ενημερωθεί και το κόμμα της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να έχει τεκμηριωμένη και συγκροτημένη άποψη στη συζήτηση που θα επακολουθήσει στη Βουλή. Να μπορεί να αντιτάξει την αναμενόμενη άμυνα στο μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα δημιουργηθεί, εάν τελικώς παρ’ ελπίδα ψηφιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που μου διέθεσε πάρα πολύ χρόνο, προκειμένου να ενημερωθεί, λεπτομερώς, για όλα τα σημεία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου» είπε.