Συνεννόηση και συνεργασία από όλα τα κόμματα ζήτησε την Τετάρτη ο ευρωβουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυτό που λέω είναι καθαρό. Για μεγάλα εθνικά θέματα, όπως είναι το θέμα του χρέους πρέπει να υπάρχει εθνική στρατηγική. Και να αφήσουμε τα παιχνίδια, τα δήθεν αντιπολιτευτικά ή της συμπολίτευσης, ο καθένας να κοιτάξει τον εαυτό του γιατί μπορεί να έρθουν εκλογές και πρέπει να σώσει το κόμμα του. Το στοίχημα είναι να σωθεί η χώρα. Και αυτό αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και τους υπολοίπους», τόνισε σε δηλώσεις του στον Real FM.

Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης έφερε ως παράδειγμα τη στάση που τηρούν σε σημαντικά θέματα, οι Έλληνες ευρωβουλευτές. «Εγώ θα σας πω τι κάνουμε εδώ οι Ευρωβουλευτές. Για το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ οι Ευρωβουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είχαμε συνεργασία πολύ σημαντική ώστε περάσουν στις ομάδες τους ψήφισμα που ήταν σκληρή καταγγελία απέναντι στη στάση της Τουρκίας. Σήμερα έχουμε συνάντηση με τον κ. Γλέζο, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, να συζητήσουμε για τη στρατηγική μας σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι το μήνυμα πρέπει να είναι συνεννόηση και συνεργασία στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα. Και ν’ αφήσουμε τα παιχνίδια, είτε προεκλογικά ή μετεκλογικά. Η χώρα έχει συγκεκριμένα προβλήματα».