Μέσω ζωντανής σύνδεσης με την ΕΡΤ1 από το Ελληνικό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην ταυτόχρονη έναρξη των εργασιών «του μεγαλύτερου δημοσίου και του μεγαλύτερου ιδιωτικού επενδυτικού έργου που έχει γίνει ποτέ στη χώρα».

Ο λόγος για τη σημερινή πρώτη υπογραφή που «ξεμπλοκάρει» τη γραμμή 4 του Μετρό, «το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, αλλά και την υπογραφή της Παρασκευής (25/06) για τη «μεταβίβαση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. στη Lamda Development, που είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο» στη χώρα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, «αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα που έχουμε να αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων, να προσφέρουμε θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε τα εισοδήματά τους και να τους δώσουμε μια καλύτερη ζωή».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η εταιρεία, τα έργα ξεκινούν τον Ιούλιο. Σε πρώτη προτεραιότητα είναι η κατασκευή του πάρκου, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο αστικό πάρκο στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει μια καταπληκτική παραλία μήκους 1.5 χιλιομέτρου, ελεύθερη στην πρόσβαση από όλους. Θα γίνει ένα πολύ μεγάλο Μall, 20% μεγαλύτερο από ό,τι το Μall στο Μαρούσι. Θα γίνει ένας ουρανοξύστης 200 μέτρων για κατοικίες που θα έχουν απεριόριστη θέα μπροστά στη θάλασσα και έτσι θα αποκτήσει η Αθήνα μία σύγχρονη όψη. Εδώ θα φτιαχτεί μία καινούργια πόλη. Θα είναι μία καινούργια πόλη μέσα στην Αθήνα».

Γεωργιάδης: Το Ελληνικό είναι ένα έργο που ενώνει

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, «το Ελληνικό δεν είναι ένα έργο το οποίο διχάζει, είναι ένα έργο που ενώνει», το οποίο «ολοκληρώνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εμένα, που μου ανέθεσε την ευθύνη», καθώς «και τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα και είμαστε εδώ για να το δούμε να γίνεται και να το αφήσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας».

Επίσης σημείωσε: «Μέσα στους επόμενους μήνες, δηλαδή με την πρώτη φάση των έργων, θα δημιουργηθούν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας. Στο σύνολο όμως του έργου, το οποίο θα κρατήσει περίπου 8 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί, θα δημιουργηθούν περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο 8 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Το Δημόσιο θα εισπράξει τα 300 εκατ. ευρώ

Για τα έργα στο Ελληνικό απάντησε ο υπουργός και σε συνέντευξη που έδωσε στα Παραπολιτικά 90,1. Όπως είπε: «Η μεταβίβαση πρακτικά σημαίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει τα 300 εκατομμύρια που είναι η πρώτη δόση από τα 900 εκατομμύρια του συνολικού τιμήματος και θα εισπράξει και θα εισπράξει και 340 εκατομμύρια εγγυητική επιστολή.

Από εκεί και πέρα η εταιρεία, από ό,τι μας έχει πληροφορήσει, εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσει τα πρώτα έργα στο Ελληνικό. Ο στόχος είναι η πρώτη φάση να έχει ολοκληρωθεί την πρώτη τριετία. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 8 χρόνια, αλλά στα 3 χρόνια θα είναι πλέον εμφανές τι είναι αυτό το έργο, θα έχει κατασκευαστεί η παραλία, το πάρκο, ο ουρανοξύστης»

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούμε το 2024 να κάνουμε βόλτα στο πάρκο του Ελληνικού, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Θα μπορείτε πολύ νωρίτερα, σε μερικούς μήνες θα μπορείτε να κάνετε βόλτες στο πάρκο του Ελληνικού και πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα είναι και η παραλία έτοιμη. Ένα πράγμα που ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει, είναι ότι στο Ελληνικό θα υπάρχει μια τεράστια παραλία, η μεγαλύτερη στην Αττική, πια, αμμουδιά με ελεύθερη πρόσβαση».

«Παροδικό φαινόμενο οι ανατιμήσεις προϊόντων»

Μεταξύ άλλων και σχετικά με την αύξηση των διεθνών τιμών πρώτων υλών και τις ανατιμήσεις προϊόντων ο υπουργός σημείωσε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η άποψη που υπάρχει και έχει επικρατήσει στους οικονομολόγους, είναι ότι θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο που δεν θα κρατήσει περισσότερο από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.