Για «ανεύθυνες δηλώσεις και συμπεριφορές» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, και ζητά την παρέμβαση θεσμικών οργάνων για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί φυγής καταθέσεων από τις τράπεζες σε περίπτωση που πέσει η σημερινή κυβέρνηση και έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις δεν απειλούν τις ισορροπίες στην ελληνική οικονομία. «Από την κινδυνολογία δεν κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι καταθέσεις», επισημαίνει ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο euro2day.gr και μιλά για «Ακροδεξιά του σκότους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βασικές γραμμές της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών και της οικονομίας, σχεδιασμοί για βαθύτερες μεταρρυθμιστικές τομές, αλλά και «αμυντικές τακτικές» έως ότου ξεκαθαριστεί ποια είναι τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει ότι σήμερα πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν και ξεκαθαρίζει ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις με αστυνομικά μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη λύση για τα κόκκινα δάνεια και τη ρύθμιση των δανείων προς την εφορία και τα ταμεία και τονώνοντας ελαφρά τη ζήτηση εκτιμά ότι «δημιουργεί το κλίμα να ‘απαιτήσεις’ την είσπραξη φόρων».

Απαντά και στην κριτική που δέχτηκε το πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε υποστηρίζοντας ότι «δεν στοχεύουμε μόνο στην αύξηση της ζήτησης».