Η αποχώρηση του Σπύρου Λυκούδη και των στελεχών που συγκροτούν την Μεταρρυθμιστική Τάση είναι πλέον γεγονός. Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες στο εσωτερικό του κόμματος το οποίο βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν από τη διάλυση. Αυτό που εγείρει πολλά ερωτηματικά είναι το τι θα πράξει πλέον ο Σπύρος Λυκούδης με τη βουλευτική έδρα που κατέχει.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ θέλουν να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα ο κ. Λυκούδης, με το σκεπτικό ότι ο κ. Λυκούδης δεν εκλέχθηκε με σταυρό αλλά είχε ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Θεόδωρος Μαργαρίτης ξεκαθάρισε χθες ότι ο κ. Λυκούδης θα πρέπει να παραδώσει την έδρα. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΒΗΜΑ FM» ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η έδρα του βουλευτή επικρατείας είναι έδρα του κόμματος. Γι’ αυτό θα του έλεγα να το ξανασκεφτεί. Είναι έδρα του κόμματος, δεν είναι με εκλογή με σταυρό. Έχει μια ποιοτική διαφορά. Εγώ θα την έδινα στο κόμμα την έδρα».

Ο ίδιος ο κ. Λυκούδης πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής τι ακριβώς επιθυμεί να πράξει.

Στο μεταξύ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η στάση που θα κρατήσουν τα 26 μέλη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης που αποχώρησαν χθες από το κόμμα. Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ζητήσουν σύγκληση πανελλαδικής σύσκεψης τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο.