Στη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κίνησης στην οποία δεν είναι και απίθανο να μετέχουν και εν ενεργεία βουλευτές φαίνεται να προσανατολίζεται ο Σπύρος Λυκούδης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ. Λυκούδης έχει επαφές με τουλάχιστον πέντε βουλευτές (Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Νίκη Φούντα, Κατερίνα Μάρκου και Χρήστος Αηδόνης). Κάποιοι από αυτούς δεν κρύβουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι αντιμετωπίζουν πολύ θετικά μία κίνηση της οποίας θα ηγείτο ο Σπύρος Λυκούδης.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα μέλη της ΔΗΜΑΡ, όπως για παράδειγμα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος προσπαθούσαν εδώ και καιρό να πείσουν τον κ. Λυκούδη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα μετά την διάρρηξη των σχέσεων του με τον κ. Κουβέλη.

Ωστόσο ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ αποφεύγει μέχρι στιγμής να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, επιβεβαιώνοντας απλώς ότι στόχος του είναι η συνένωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

«Βασική μας κατεύθυνση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά λίγο πριν από τη συνεδρίαση της τάσης του.