Μετά από αρκετές παλινωδίες, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις καθορίστηκαν τελικά οι ημερομηνίες για τις ακροάσεις της επιτροπής Νομοθετικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) που θα εξετάσει την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή και προέδρου του κόμματος Εθνική Λαϊκή Συνείδηση Γιάννη Λαγού, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που τον καταδικάζει σε φυλάκιση 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή, για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση (Χρυσή Αυγή) και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ημερομηνία αυτή θα είναι σε περίπου ένα μήνα, και ειδικότερα στις 17 Μαρτίου.

Ενδεχομένως μάλιστα να καθυστερούσε κι άλλο εάν δεν ασκούσαν πιέσεις οι υπόλοιποι Έλληνες ευρωβουλευτές προβάλλοντας το επιχείρημα ότι πρόκειται επί της ουσίας για εκδοθείσα δικαστική απόφαση και άρα δεν μπορεί να περιμένει στη σειρά μαζί με άλλες ανοικτές υποθέσεις ευρωβουλευτών άλλων χωρών.

Παράλληλα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η επιτροπή JURI θα συνεδριάσει για τον κ. Λαγό και στις 22 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συζητηθεί η υπόθεση που αφορά το γεγονός ότι έσκισε την (σ.σ. χάρτινη) τουρκική σημαία εντός της αίθουσας του Ευρωκοινοβουλίου.