Θετικά βλέπουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τη Μαρία Δαμανάκη, η οποία, τον Οκτώβρη, ολοκληρώνει την πρώτη θητεία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Μαρία Δαμανάκη που συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με δημοσιογράφους, έδειξε ότι είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά της στις Βρυξέλλες.

«Για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η στρατηγική της ΕΕ για τη θαλάσσια ασφάλεια. Και ότι μάλιστα ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας» σημείωσε η ελληνίδα Επίτροπος.

Η κ. Δαμανάκη μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ όπου είχε συνάντηση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τ. Κέρι, ενώ ήταν εκεί η βασική ομιλήτρια σε συνέδριο με θέμα την πολιτική των ωκεανών.

Η Επίτροπος εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία της να παραμείνει στη θέση που έχει μέχρι σήμερα, εκτιμώντας ότι μια δεύτερη συνεχόμενη θητεία της στην Κομισιόν, θα επέτρεπε στην Ελλάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα πιο αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο.

Η ίδια έχει ενημερώσει για την επιθυμία της τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, ωστόσο παραδέχεται ότι οι κομματικοί συσχετισμοί στην κυβέρνηση ίσως να μην επιτρέψουν μια δεύτερη θητεία της στις Βρυξέλλες, παρά το πολύ σημαντικό έργο που αφήνει πίσω της ως Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας.

Η Μαρία Δαμανάκη επεσήμανε ότι δεν επιθυμεί να παίξει κάποιο ρόλο στην εσωτερική πολιτική σκηνή, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια που την προορίζουν για την Προεδρία της Δημοκρατίας, παραδέχθηκε μεν ότι δεν την αφήνουν αδιάφορη, ωστόσο εκτιμά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες…