Διαδικτυακή διαβούλευση έντεκα  Υπουργείων κατά τη διάρκεια της οποίας  η Unicef παρουσίασε την κατάσταση των Παιδιών και των Νέων στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνου Αλεξανδρή και του γραφείου της Unicef στην Ελλάδα.

Η διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Κύριες θεματικές ήταν το δικαίωμα του παιδιού στην Υγεία, την Εκπαίδευση, ενώ συζητήθηκαν τα θέματα της προστασία των δικαιωμάτων τους, τα φαινόμενα κακοποίησης, η προσβασιμότητα των παιδιών και των νέων στη δικαιοσύνη, η έμφυλη βία, καθώς επίσης θέματα κοινωνικού αποκλεισμού για ευάλωτες κατηγορίες, όπως παιδιά με αναπηρίες, παιδιά Ρομά κλπ.Στη διαδικτυακή αυτή Διαβούλευση ο κύριος Luciano Calestini, αντιπρόσωπος του γραφείου της Unicef στην Ελλάδα έθεσε τις προτεραιότητες δράσεων.

Την Προεδρία Κυβέρνησης – Γενική Γραμματεία Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών εκπροσώπησε η Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού,  κυρία Παυλίνα Σπανδώνη.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπροσώπησε η κυρία Σίσσυ Γκίκα, Γενική  Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπροσώπησε ο κύριος Νικόλας Γιατρομανωλάκης , Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εκπροσώπησε ο κύριος Αθανάσιος Μπαλέρμπας, Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκπροσώπησε ο κύριος Γεώργιος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας καθώς και η κ. Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εκπροσώπησε ο κύριος Μάνος Λογοθέτης, Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, καθώς και η κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων ανηλίκων .

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο Υποστράτηγος Γεώργιος Καστάνης, Προϊστάμενος του κλάδου Ασφαλείας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκπροσώπησε ο κύριος Μοσκώφ Ηρακλής, ειδικός εισηγητής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και ο  κύριος Ιωάννου, Πρέσβης