Αίσθηση έχουν προκαλέσει από χθες τα όσα συνέβησαν στη Βουλή με τους χρυσαυγίτες, την αντιπαράθεση του Νίκου Μίχου με τον Πέτρο Τατσόπουλο και την παρέμβαση του Πύρρου Δήμα για να πέσουν οι τόνοι.

«Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες, π…ς. Μόνο με καρότα βολεύεστε». Αυτά έλεγαν ουρλιάζοντας προς τον Πέτρο Τατσόπουλο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής τους αποκάλεσε «φασίστες». Μάλιστα, στο παρά πέντε αποφεύχθηκε το να πιαστούν στα χέρια.

Χθες, όλα άρχισαν όταν ο προεδρεύων της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από το Χρήστο Παππά, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βήμα της Βουλής, να ανακαλέσει το «είστε άθλιοι και αχρείοι» που ακούστηκε από τα έδρανα των χρυσαυγιτών.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στα έδρανα των χρυσαυγιτών οι οποίοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να επιδίδονται σε υβρεολόγια. Ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος φώναζε «σκάσε ρε λιγδιάρη», ενώ οι Μιχάλης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος έλεγαν «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες».

Η κόντρα εντάθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος φώναξε «φασίστες» προς τα έδρανα των χρυσαυγιτών με αποτέλεσμα να σηκωθεί από τη θέση του ο Νίκος Μίχος, ο οποίος κινήθηκε προς το μέρος του ανεξάρτητου βουλευτή.

Το συμβάν τότε αποφεύχθηκε με την παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα που μπήκε μπροστά, ενώ και ο Ηλίας Κασιδιάρης σηκώθηκε από τη θέση του για να συγκρατήσει τον Νίκο Μίχο.

Δείτε φωτογραφίες από όσα συνέβησαν χθες