Για την ομιλία των τριών προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού σήμερα στο Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας τους, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης.

Όπως είπε ο κ. Τραγάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία. «Έχουν δικαίωμα για ένα πεντάλεπτο να εκφράσουν τις απόψεις τους. Στη συνέχεια θα έχουμε ονομαστική ψηφοφορία».

Ερωτηθείς για τα μέτρα ασφαλείας είπε ότι αυτά θα είναι έκτακτα και εντός του Κοινοβουλίου και εκτός γιατί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος από μέλη της Χρυσής Αυγής στις 8.30 το πρωί.

Ο κ. Τραγάκης είπε ότι ο τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές θα μεταφερθούν από τον Κορυδαλλό με αυτοκίνητα της Ασφάλειας στο γκαράζ και απευθείας στην Ολομέλεια.

«Από τη στιγμή που θα μπουν στο κτήριο της Βουλής, θα είναι ελεύθεροι», δήλωσε ο κ. Τραγάκης τονίζοντας ότι τα πέντε λεπτά χρόνου ομιλίας που θα έχουν για να μιλήσουν, είναι μόνο τυπικά αφού θα μπορούν να εκφράσουν τις θέσεις τους για περισσότερη ώρα.