Απέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με «το σημερινό ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας παράλληλα πως «ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να κάνει αυτό που λέμε επαναφορά στον ενεργό πολιτικό στίβο, προσπαθεί έτσι να δημιουργήσει μια αίσθηση, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και βλέπετε ότι μιλάω επιεικώς».

Μιλώντας στο Βήμα FM, απέρριψε επίσης οποιαδήποτε συνεργασία ακόμα και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «υπηρέτησαν» αυτή την πολιτική και χαρακτήρισε τις σχετικές συζητήσεις ως «προπαγανδιστικό ευφυολόγημα».

Ο κ. Σκουρλέτης, διευκρίνισε ωστόσο πως ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας πάντοτε ήταν συνομιλητής με την αριστερά και πως εφόσον επαναπροσδιορίσει την πολιτική του «απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, απέναντι στις πολιτικές λιτότητας» θα μπορούσε να υπάρξει συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει την «άνεση» του κ. Τσίπρα στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει την άνεση εκείνης της πολιτικής δύναμης που έχει κερδίσει «και που, όπως όλα δείχνουν, πολύ σύντομα θα κληθεί να διαχειριστεί τα πράγματα της χώρας».