«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι τόσο καταλυτικό που θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ειλικρίνεια όσον αφορά το μέλλον της ΔΗΜΑΡ και το ρόλο που θα παίξει ή δεν θα παίξει στις πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης.

Μιλώντας στο Star σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές, ο κ. Τσούκαλης σημείωσε πως «η κομματική παρουσία για οποιοδήποτε κόμμα κρίνεται από τη λαϊκή ετυμηγορία, από το μήνυμα που σου στέλνει ο ελληνικός λαός». Παράλληλα, έκανε λόγο για «συντριπτική» ετυμηγορία της κάλπης.

«Δεν ήταν απλώς ένα καμπανάκι. Εδώ μιλάμε για μια καμπάνα που μας επανέφερε στην πραγματικότητα», επισήμανε και πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα αυτό καθεαυτό, θέτει ζητήματα «γενικότερης πολιτικής και φυσιογνωμίας και πολιτικού λόγου».

Ο κ. Τσούκαλης εκτίμησε πως αιτία των χαμηλών εκλογικών ποσοστών της ΔΗΜΑΡ οφείλεται στο γεγονός πως η προεκλογική ατζέντα ήταν εσωτερική καθώς το δίλημμα περί εκλογικής σταθερότητας δεν ευνόησε το «μεσαίο λόγο». «Ή είσαι υποχρεωμένος να τοποθετηθείς σε έναν από τους δυο πόλους ή σαρώνεσαι. Αυτό φάνηκε», ανέφερε.