Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ξεκίνησε κύκλο συναντήσεων με κορυφαία στελέχη και βουλευτές του κόμματος, ακόμη και από την εσωκομματική αντιπολίτευση, για να αποτιμήσει το δυσμενέστατο εκλογικό αποτέλεσμα και την καταγραφή των αιτίων της αποτυχίας.

Ο κ. Κουβέλης, στο πλαίσιο της εκκίνησης των εσωκομματικών διαδικασιών για το τι μέλει γενέσθαι, συζήτησε, το μεσημέρι της Δευτέρας, με στενούς συνεργάτες του τα αρνητικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται για την προσεχή Παρασκευή κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το επόμενο Σαββατοκύριακο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς και των χειρισμών και της πολιτικής που ακολουθήθηκε μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, πριν από ένα χρόνο.

Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και η επόμενη μέρα για τη ΔΗΜΑΡ είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού η εσωστρέφεια κυριαρχεί.

Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι το αρνητικό αποτέλεσμα επιβάλλει ανάληψη ευθύνης από την ηγετική ομάδα για τα λάθη που έγιναν και στροφή προς τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς.