Ουδέποτε υπήρξα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που συνδέθηκε με τη δράση της Χρυσής Αυγής, δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Όπως ανέφερε, δεν είχε δυνατότητα να παρέμβει όταν έβλεπε παράνομες ενέργειες, ενώ υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή μετατράπηκε από κατήγορος του συστήματος σε κατηγορούμενη για εγκληματικές ενέργειες».

«Χωρίς να αποτελώ ούτε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ούτε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που λαμβάνουν τις αποφάσεις για την πολιτική γραμμή και τα πειθαρχικά μέτρα, είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι όχι απλώς συμμετέχω αλλά και ότι διευθύνω κιόλας εγκληματική οργάνωση», ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές που δεν συμμετείχαν στα όργανα του κόμματος είχαν επιρροή μόνο ως προς τις ψηφοφορίες για τους νόμους που ψήφιζε η Βουλή.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ήδη μετά τη δολοφονία Φύσσα είχε αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του όταν έμαθε ότι μέλος της Χρυσής Αυγή εμπλεκόταν στην υπόθεση.

«Θα έπρεπε να έχω αποδοκιμάσει τις εγκληματικές αυτές ενέργειες νωρίτερα και να είχα διαφοροποιηθεί. Αποδέχομαι την κριτική», σημείωσε ακόμη.

Για το βίντεο της συζήτησης Μπαλτάκου – Κασιδιάρη τόνισε πως «αποδεικνύει ότι υπήρχε κρυφή ατζέντα από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που αποσιωπούσε από τα μέλη και τους βουλευτές της».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας Αλεξόπουλου, βουλευτές της Χρυσής Αυγής σήκωσαν τα χέρια τους κρατώντας χαρτονομίσματα, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε «άριστα Αλεξόπουλε».