Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των Μπούκουρα και Αλεξόπουλου, κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπως γράφουν τα «Νέα», επισημαίνουν ότι δεν αξιολογείται ως σημαντική η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να προκύψει εσωκομματικό θέμα.

Η εφημερίδα απευθύνθηκε στους κ.κ Ντόλιο, Σηφουνάκη και Κασσή, οι οποίοι αιτιολόγησαν την ψήφο τους λέγοντας ότι δεν πείστηκαν για τη συμμετοχή των δύο σε εγκληματική οργάνωση.

Γιώργος Ντόλιος: «Έχοντας γνώση και της δικογραφίας θεωρώ ότι οι δύο βουλευτές είχαν συμμετοχή σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής αλλά δεν είχαν γνώση των ενδότερων της ΧΑ».

Νίκος Σηφουνάκης: «Ο Μπούκουρας είπε έκανα λάθος, δεν είμαι φασίστας, ενώ ζήτησε και συγγνώμη. Είναι άλλο το πολιτικό θέμα και άλλο το εισαγγελικό».

Μιχάλης Κασσής: «Ακούγοντας και τους δύο στη Βουλή, πέραν της ανθρωπιάς που μπορεί να δείξει ο καθένας μας, έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τη Χρυσή Αυγή. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται πράγματι μια ευκαιρία. Ο Αλεξόπουλος μου είπε ‘Έχουμε καταστραφεί’».

Οι βουλευτές της ΝΔ είπαν:

Τάνια Ιακωβίδου: «Για Γερμενή και Μίχο ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας επειδή θεωρώ πως ήρθαν στη Βουλή πειστικά και αξιόπιστα στοιχεία. Για Μπούκουρα και Αλεξόπουλο είπα «όχι» επειδή είχα αμφιβολίες για το κατά πόσο ήταν συνειδητά μέλη της Χρυσής Αυγής».

Χρήστος Κέλλας (δήλωσε παρών): Ο Αλεξόπουλος είναι συντοπίτης μου. Στη Λάρισα δεν έχει ακουστεί τίποτα ποτέ γι’ αυτόν. Πρόκειται για έναν φιλήσυχο καταστηματάρχη. Με έπεισε ότι δεν είχε γνώση για τη δράση της Χρυσής Αυγής κι επιπλέον το να φύγει κανείς από μια τέτοια οργάνωση δεν είναι εύκολο… Η έντονη φόρτιση που προκάλεσε η ομιλία του Μπούκουρα με έκανε να αλλάξω και γι’ αυτόν γνώμη. Η ανεξαρτητοποίησή τους δείχνει πως υπάρχει ειλικρινής μεταμέλεια».