«Θα παραμείνουμε επαναστάτες και πιστοί στα ιδεώδη του ελληνισμού. Δεν θα μας σταματήσουν ούτε οι φυλακίσεις», τόνισε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του.

«Μας τιμωρεί το σύστημα, μας τιμωρεί η κυβέρνηση, μας τιμωρεί η ΝΔ γιατί μας πρόσφεραν το βάζο με το μέλι, το πιάτο της διαφθοράς και τους το πετάξαμε στα μούτρα», ανέφερε ο κ. Γερμενής ισχυριζόμενος ότι «εμείς αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους ψηφοφόρους μας, την Ελλάδα, την πατρίδα μας».

Ο βουλευτής σημείωσε ότι «υπάρχουν σήμερα πολιτικοί κρατούμενοι που δεν διέπραξαν κάποιο έγκλημα όπως μου ομολόγησε η ανακρίτριά μου μετά από επτά ώρες ανάκριση» και υποστήριξε πως η ανακρίτρια του είπε ότι «δεν χρειάζεται να έχετε κάνει κάποιο αδίκημα, αρκεί που είστε βουλευτής της Χρυσής Αυγής». Ζήτησε ακόμη «το δικαστικό σώμα να απομονώσει τους δικαστές, κάποιους “παναθηναϊκάκηδες”, κάποιες ανακρίτριες».

Ο προφυλακισμένος βουλευτής, ο οποίος μεταφέρθηκε νωρίτερα στο Κοινοβούλιο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, άσκησε επίσης κριτική στην αντιπολίτευση για το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκε πολιτικά την υπόθεση Μπαλτάκου, όπως ανέφερε.

Απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάτη, ανέφερε: «Σας πετάξαμε το γάντι να το κάνετε σημαία σας. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κι αν είχαν ειπωθεί αυτά που είπε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, θα είχε καταρρεύσει το σύμπαν. Εσείς ασχοληθήκατε με αν την κάμερα την είχε ο Κασιδιάρης, αν ο Μπαλτάκος ήταν δεξιός ή ακροδεξιός. Λες και ο Μπαλτάκος είναι κανένας τυχαίος. Αυτά που έλεγε και έκανε φυσικά και ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού».

Απευθυνόμενος και προς τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης σημείωσε: κι εσείς συμφωνείται με τα παιχνίδια της «χούντας» Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο Γ. Γερμενής απευθύνθηκε ονομαστικά και στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι μετά τις εθνικές εκλογές ο ίδιος θα είναι ξανά βουλευτής (σ.σ. ο Γερμενής) ενώ «ο ελληνικός λαός θα έχει πετάξει τον κ. Αθανασίου στον κάλαθο των αχρήστων».

Αντιδρώντας στις αναφορές Γερμενή, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποχώρησε από την αίθουσα λίγο πριν τελειώσει την ομιλία του.

Σημειώνεται πως κατά την είσοδό τους νωρίτερα στην αίθουσα της Ολομέλειας, οι βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Ευστάθιος Μπούκουρας, οι οποίοι δεν μετέχουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, κάθισαν στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών.

Ο Γιώργος Γερμενής κάθισε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής, τον πλησίασε η συνάδελφός του Ελένη Ζαρούλια η οποία τον ασπάστηκε.