Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, την επανεκτίμηση του χρόνου διακοπής του αγροτικού τιμολογίου σε επιστολή του.

Την επιστολή απέστειλε ο κ. Δακής, με αφορμή την πληροφορία ότι εστάλησαν επιστολές από τη ΔΕΗ Α.Ε, στο σύνολο σχεδόν των χρηστών αγροτικού τιμολογίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο χορηγείται σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις που συντελούν στην παραγωγή προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής.

«Στις δύσκολες μέρες που ταλανίζουν τον τόπο μας ο πρωτογενής τομέας στον οποίο η χώρα μας φαίνεται να διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, μπορεί και κατά συνέπεια πρέπει να στηριχθεί προκειμένου να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας για την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης» αναφέρει και επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια τόσο ο διοικητικός μηχανισμός όσο και οι αγορές της χώρας μας ήρθαν «αντιμέτωποι» με μια σειρά κανονιστικών διατάξεων που στόχο είχαν την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων του παρελθόντος αναφορικά με τη χρήση των υδάτων.

«Ο τιθέμενος από πλευράς ΔΕΗ χρονικός ορίζοντας ήτοι 31-07-14 φαίνεται ανέφικτος όσον αφορά τουλάχιστον την έκδοση των απαιτούμενων αδειών χρήσης νερού. Ως εκ τούτου για την αποφυγή πρόκλησης προβλημάτων και την αποσόβηση εκρήξεων από τη πλευρά των συναλλασσόμενων πολιτών θα παρακαλούσαμε για την επαναξιολόγηση του προαναφερθέντος καταληκτικού από πλευράς σας χρόνου και διεύρυνση τουλάχιστον αυτού κατά ένα έτος» τονίζει ο κ. Δακής.