Ανεπαρκή χαρακτηρίζει την προετοιμασία ανοίγματος των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «δεν είναι επαρκής η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων. Θα έλεγα ότι τις τελευταίες ημέρες κάποια μέτρα προσπάθησε να πάρει η κυβέρνηση, όμως όπως έκλεισαν τα σχολεία τον Ιούνιο… έτσι ανοίγουν και τώρα. Οι καθαρίστριες σήμερα – αύριο θα πάνε στα σχολεία. Και με τον ίδιο αριθμό, ενώ χρειαζόμαστε περισσότερες καθαρίστριες λόγω του κορονοϊού. Οι αναπληρωτές είναι οι μισοί προς το παρόν από ότι πέρσι. Τα χρήματα δεν έχουν αυξηθεί για την εκπαίδευση. Αυτό που βλέπουμε είναι με το ζόρι να μοιράζονται τρεις μάσκες».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm ο πρώην υπουργός τόνισε επίσης ότι «το μείζον θέμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι οι αποστάσεις. Εδώ όμως αποστάσεις δεν τηρούνται, αντίθετα επιβάλλεται συνωστισμός μέσα στην τάξη».

Επίσης, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της χρήσης μάσκας στο σχολείο και σημείωσε ότι πρέπει να πειστούν και οι γονείς για την σπουδαιότητα της εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης από την πανδημία.

«Η μάσκα στο σχολείο έχει δυσκολίες αλλά είναι απαραίτητη, το λένε όλοι οι ειδικοί. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες αλλά πρέπει να πείσουμε τα παιδιά και τους γονείς ότι είναι ένα μέτρο, το ελάχιστο, που δεν αποτελεί και ασπίδα ντε και καλά, ασπίδα είναι η τριπλέτα καθαριότητα, μάσκες και αραίωση των παιδιών».

Τέλος, σημείωσε ότι «η τηλεδιδασκαλία είναι απαραίτητη σε συνθήκες κρίσης, όπως αυτή που περνάμε τώρα, για να υποβοηθά τη διδασκαλία όχι για να την αντικαθιστά. Το σχολείο δεν είναι απλώς μάθημα, είναι η κοινωνικοποίηση του παιδιού» σημείωσε.