«Δεν πίστεψα ποτέ ότι από αυτό θα έπεφτε η κυβέρνηση. Απαντήθηκαν κάποια ερωτήματα μέσα από το διάλογο», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υποστήριξε ότι «Όποιος θέλει να αγοράζει ελληνικά προϊόντα, μπορεί με τη βούλα του κράτους, να αγοράζει ελληνικό γάλα».

Ανέφερε ακόμη ότι το δεύτερο πράγμα που εισάγεται, είναι το γάλα ημέρας. «Μπορεί να πιάσουμε με προνομιακούς όρους την αγορά», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, η κυβέρνηση δίνει πλεονέκτημα στο ελληνικό γάλα και την ευθύνη της συντήρησής του την έχει ο παρασκευαστής. «Αν κανείς κοροϊδεύει, δημιουργεί πρόβλημα στον ανταγωνιστή του», πρόσθεσε.

Κληθείς πάντως να απαντήσει αν τα έχουν βρει με την τρόικα, απάντησε: «Έχω την πεποίθηση ότι το κείμενο θα γίνει αποδεκτό. Έχουν γίνει προφορικές συζητήσεις με την τρόικα και πιστεύω ότι θα πάει καλά».

Ερωτηθείς για το πότε θα μειωθεί η τιμή του, είπε ότι θα υπάρχει μία περίοδος προσαρμογής και «φαντάζομαι ότι τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν τα νέα προϊόντα. Πιστεύουμε ότι από τον επόμενο μήνα η τιμή του γάλακτος θα μειωθεί». Ανέφερε ακόμη ότι: «Έχουμε το τρίτο ακριβότερο γάλα σε όλη την Ευρώπη».

Μίλησε ακόμη και για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές λέγοντας ότι θα γίνει πιλοτικά (για όλο το έτος) σε τρεις τουριστικές περιοχές που θα επιλεγούν μετά από τις προτάσεις των σωματείων των καταστηματαρχών.