Από καθαρή τύχη γλίτωσε την προληπτική καραντίνα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε αντίθεση με τους συναδέλφους του Άδωνι Γεωργιάδη (Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων), και Νίκο Παπαθανάση (αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων) που θα συνόδευαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη αλλά λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο έμαθαν πως είχαν έρθει σε επαφή με επενδυτή που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ομοίως λίγη ώρα μετά γνωστοποιήθηκε ότι και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε έρθει σε επαφή με πρόσωπο που είχε κορονοϊό και μάλλον επρόκειτο για το ίδιο άτομο που είχαν δει και τα δύο προαναφερθέντα μέλη της κυβέρνησης.

Έτσι και οι τρεις παραμένουν κατ’ οίκον έως ότου διαγνωστούν αρνητικοί. Το ίδιο «επίμαχο» πρόσωπο πάντως, που προέρχεται από χώρα της Μέσης Ανατολής είχε προγραμματιστεί να συναντήσει και ο κ. Σταϊκούρας, αλλά δεν μπόρεσε να είναι παρών καθώς προηγούνταν κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις του στη Φθιώτιδα, την περιφέρεια όπου εκλέγεται βουλευτής.

Έτσι τη γλίτωσε και δεν ήρθε σε επαφή μαζί του.