Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε ξανά κατεύθυνση και κινείται πλέον νοτιοδυτικά, εντός της κυπριακής ΑΟΖ  μέχρι αυτή τη στιγμή, και εντός της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, είχε βγει από την ελληνική υφαλοκρυπίδα και κινήθηκε εντός της κυπριακής ΑΟΖ, εντός των ορίων της παράνομης NAVTEX που είχε εκδώσει η Άγκυρα.

Σήμερα τα ξημερώματα, ξαναμπήκε σε ελληνική υφαλοκρηπίδα προερχόμενο από κυπριακή θαλάσσια ζώνη με τον στολίσκο των τουρκικών πολεμικών πλοίων συνεχίζοντας την περιπλάνηση στην περιοχή.

Η ανησυχία της Αθήνας και τα επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο

Το γεγονός ότι το Oruc Reis που χθες το βράδυ είχε κατευθυνθεί προς την κυπριακή ΑΟΖ έκανε τα ξημερώματα στροφή 180 μοιρών επιστρέφοντας προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Αθήνας πως η Τουρκία δεν σκοπεύει να πάει σε αποκλιμάκωση, αλλά αντίθετα ότι το ερευνητικό σκάφος κάνει σάρωση και θα συνεχίσει τα επικίνδυνα παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τα τέλη Αυγούστου τουλάχιστον οπότε και λήγουν οι Navtex που έχει εκδώσει.