Έντονοι οι ρυθμοί νομοθέτησης της κυβέρνησης και την επόμενη εβδομάδα, καθώς και του κοινοβουλευτικού έργου στην Βουλή.

Αυτό προκύπτει από την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, για την οργάνωση των συνεδριάσεων και του έργου του Κοινοβουλίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον θεσμό των «μικροχρηματοδοτήσεων» που η επεξεργασία του ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή, στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη (επί της Αρχής) και Πέμπτη (επί των άρθρων και του συνόλου).

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά θέματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η κατάθεσή του ανακοινώθηκε σήμερα στην Ολομέλεια, θα εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, αύριο, Παρασκευή, με στόχο να ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη. Η συζήτησή του και η ψήφισή του στην Ολομέλεια αποφασίστηκε ότι θα γίνει την Δευτέρα, 29 Ιουνίου και την Τρίτη, 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, στη Βουλή θα κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με διατάξεις που αφορούν την ψηφιακή μεταρρύθμιση και την ενίσχυση οπτικοακουστικών έργων.

Την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουνίου, επίσης, προγραμματίστηκε να διεξαχθεί η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ακρόαση παραγωγικών φορέων σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Μια πρόταση που είχε κάνει ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, και είχε ζητήσει να διεξαχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση αυτή έγινε γνωστό, πως θα παρίστανται οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και εκπρόσωπος της ΤτΕ.

Ημέρες κοινοβουλευτικού ελέγχου οι ερχόμενες: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών σε υπουργούς της κυβέρνησης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, επίσης, θα διεξαχθεί η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας λόγω της κρίσης από την πανδημία.