Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Δράση για το τακτικό συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Η κεντρική επιτροπή του κόμματος συνεδρίασε χθες στη Θεσσαλονίκη και έκανε δεκτή παμψηφεί, την εισήγηση του προέδρου, Θόδωρου Σκυλακάκη.

Στόχος του συνεδρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, είναι η αναζήτηση συνεργασιών και διεύρυνσης ώστε να συγκροτηθεί ένα εκλογικό μέτωπο ενόψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Ως εκ τούτου λαμβάνει χαρακτήρα «ανοιχτής πρόσκλησης προς όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις», υπογραμμίζει το κόμμα.

Πρόεδρος της οργανωτική επιτροπής του συνεδρίου εξελέγη με απόφαση της κεντρικής επιτροπής, ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης.

Η κεντρική επιτροπή συζήτησε και για την προεκλογική εκστρατεία, η οποία θα έχει αίτημα τη δραστική αλλαγή της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής των υψηλών φόρων και του μεγάλου κομματικού κράτους και παροχή πολιτικής έκφρασης στους πιο παραγωγικούς και δημιουργικούς πολίτες αυτής της χώρας.

Αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές, το θεμελιώδες «στοίχημα» του κόμματος είναι η προσέλκυση καινούριων, ικανών ανθρώπων στην πολιτική, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο περιορισμός της εξάρτησής της από τα κόμματα και η ταυτόχρονη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της, της οικονομικής αυτοτέλειάς της και των ευθυνών της ώστε να καταστεί περισσότερο ανταποδοτική και ελεγχόμενη από τους ίδιους τους δημότες.

Έμφαση θα δοθεί στην πρόταση της Δράσης για τη μεταβίβαση του φόρου ακινήτων στους δήμους με τη μορφή ενός λογικού ανταποδοτικού τέλους, που αποτελεί καθοριστική επιλογή για την επίτευξη της λειτουργικής και οικονομικής της αυτοτέλειας.