Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η πρόταση του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και εάν γίνει αποδεκτή, εκτιμάται πως η υλοποίηση του σχεδίου θα προχωρήσει άμεσα.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα την απεργία τους και έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις έως τις 19 του μήνα, δεν διαφωνούν με την πρόταση Γεωργιάδη για ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ζητούν όμως περαιτέρω διαβεβαιώσεις όσον αφορά το νέο εργασιακό καθεστώς τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο μισθός των ιατρών του ΕΟΠΥΥ που θα ενταχθούν στο ΕΣΥ θα είναι ανάλογος με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.

Παρότι οι γιατροί έχουν ανακοινώσει απεργία έως και την επόμενη Πέμπτη, πιστεύεται πως με τις εξελίξεις αυτές είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

Πριν τη συνεδρίαση του συμβουλίου, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, στο Μέγαρο Μαξίμου.