Με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου ενώνουν σήμερα τις φωνές τους γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προχωρώντας σε 24ωρη απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ, αφού όπως υποστηρίζουν «τα μέτρα που προωθούνται έχουν σαφέστατη τάση την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της λειτουργίας των νοσοκομείων».

Στις 12:00 οι απεργοί διοργανώνουν συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν παράταση της απεργίας τους έως και τις 19 Δεκεμβρίου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της στάσης τους, αν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καταθέσει πρόταση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, συνοδευόμενη από τη ρητή ανάκληση των δηλώσεών του περί απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ)- ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος υπογράμμισε, ότι «καμία απόλυση γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνει ανεκτή».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Βλασταράκος κάλεσε τον υπουργό Υγείας «να σταματήσει να προσβάλει τους γιατρούς και να ξεκινήσει άμεσα δημόσιο διάλογο από μηδενική βάση, με τα θεσμικά όργανα των γιατρών».