Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για να δει, όπως είπε, τον τρόπο που εφαρμόζεται το σχέδιο για τον κορονοϊό «που ζητάμε να εφαρμοστεί μαζί με τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού και κυρίως των πολιτών, στην εφαρμογή του, στην πράξη».

Αφού ευχαρίστησε τους αρμόδιους και το προσωπικό του νοσοκομείου, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καλώντας τους πολίτες να επιδείξουν ατομική και συλλογική ευθύνη.

«Να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν από αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η ακριτική περιοχή «αντιμετωπίζει δύο κρίσεις μαζί», αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στα σύνορα. «Θέλω να τονίσω ότι ο νομός Έβρου, αυτή η ακριτική περιοχή, έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία για εμάς. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο βρίσκομαι σήμερα εδώ. Καταλαβαίνουμε ότι ο Έβρος αντιμετωπίζει δύο κρίσεις μαζί. Όλη η Ελλάδα το αναγνωρίζει, συμπάσχει μαζί σας και στηρίζει την προσπάθειά σας» κατέληξε.