Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με αφορμή τα 69 χρόνια από τη απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ πραγματοποίησε η κομματική οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και γραμματέας της κομματικής οργάνωσης Κ. Μακεδονίας, Ζήσης Λυμπερίδης απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς του ελληνοϊταλικού και του ελληνογερμανικού πολέμου, στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης και επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΚΚΕ στην ίδρυση και καθοδήγηση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, στην εθνική αντίσταση και στην πάλη ενάντια στον φασισμό και στο ναζισμό.

Υπογράμμισε, ότι η επιχειρούμενη στις μέρες μας, «παραχάραξη της ιστορίας» από «ιμπεριαλιστικά κέντρα», μέσω της προσπάθειας «αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης» και ταύτισης του φασισμού και ναζισμού, με τα «θύματά του» τους λαούς και τα κομμουνιστικά και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα «δεν πρόκειται να περάσει στη χώρα μας». Πρόσθεσε, ότι «η Χρυσή Αυγή είναι βγαλμένη από τα σπλάχνα του συστήματος» και ότι το «αστικό κράτος δεν μπορεί να βάλει το νυστέρι στο κόκκαλο». Υποστήριξε, τέλος, ότι «η θεωρία «των δύο άκρων» πρέπει να απορριφθεί αποφασιστικά από το λαό», που έχει τη δύναμη να πετύχει «το ξερίζωμα του φασισμού – ναζισμού και των αιτιών που τον γεννούν», με «οργάνωση και λαϊκή συμμαχία» και με «ισχυρό το ΚΚΕ», σε γραμμή «ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων».