Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα τη φράση «η Ελλάδα ξεκινάει ξανά» ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ανέδειξε από τη Μακεδονία την ισχυρή δυναμική που αποκτά η αγροτική ανάπτυξη μέσα από την επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας.

Ο κ. Βορίδης, εγκαινιάζοντας την καλύτερη Agrotica όλων των εποχών, τις νέες εγκαταστάσεις του Υπουργείου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμπελουργών Κρύας Βρύσης «Αιγές», δημιουργεί συμβολικά τον δεσμό εκείνο που θα συνενώσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας: Το εμπόριο, τη μεταποίηση και τη βιομηχανία μέσω της εκμηχάνισης και της ανάπτυξης της αγροτεχνολογίας. Παράλληλα, ο Υπουργός διευρύνει τις δυνατότητες του κράτους μέσω της βελτίωσης και επέκτασης των υποδομών του και ανοίγει το δρόμο στο «συνεταιρίζεσθαι» μέσω της οργάνωσης της αγοράς, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή της ελληνικής γεωργίας.

Επιπλέον, σε ομιλία που πραγματοποίησε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), ο Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στη δυνατότητα των Ελλήνων κατασκευαστών γεωργικών μηχανημάτων να αποκτήσουν «συγκριτικό πλεονέκτημα» στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, με λύσεις προσαρμοσμένες στις νέες τεχνολογίες και σε «εστιασμένες» ανάγκες του πρωτογενούς τομέα. «Θα έχουμε ξανά Σχέδια Βελτίωσης με ενισχυμένη χρηματοδότηση και πιο τεχνολογικά προηγμένα» δεσμεύτηκε ο κ. Βορίδης.