Επιμένει ο Γιάννης Βαρουφάκηςστην επιλογή της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα, την οποία πρότεινε το ΜέΡΑ 25 για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωσή της.

«Παρακολουθώ με συμπάθεια την προσπάθεια κάποιων να εστιάσουν στο αν η Μάγδα Φύσσα ήξερε ότι θα την προτείνω ή όχι ώστε να επισκιάσουν το γεγονός ότι το ΜέΡΑ25 αναδείκνυε την Μάγδα Φύσσα την ώρα που το κόμμα τους πρότεινε Παυλόπουλο, μέχρι να συρθεί στην επιλογή Μητσοτάκη», έγραψε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε άλλο tweet ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μάλιστα αφήνει αιχμές για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφοντας:

«Με συγκίνηση αναδείξαμε τη Μάγδα Φύσσα ως το πρόσωπο που θα θέλαμε να δούμε ΠτΔ – την ώρα που άλλοι ολίσθαιναν από τον έναν συστημικό υποψήφιο στην άλλη. Μας τιμά ο θυμός και η αμηχανία τους. Το ΜέΡΑ25 εργάζεται για ένα μόνο σκοπό: Ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης Ακροδεξιάς».

Αρκετοί ήταν οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι από χθες επέκριναν την επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 να απαντά στην κριτική:

«Καμία εμπλοκή σε κανένα πολιτικό παιχνίδι. Το αντίθετο. Καθαρή ανάδειξη του συμβόλου του αντιφασιστικού αγώνα στον καιρό των Μνημονίων ως το πρόσωπο που θα ήθελε το ΜέΡΑ25 να δει στην ΠτΔ. Μια ανάδειξη που η ίδια λέει ότι ήταν “εξαιρετικά τιμητική”.»

Μάγδα Φύσσα: Δεν ήξερα για την πρόταση Βαρουφάκη, δεν την αποδέχομαι

Η Μάγδα Φύσσα με δήλωσή της τόνισε πως δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάννη Βαρουφάκη, για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική», αναφέρει αρχικά η Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα αφού ευχαριστεί τον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 για την τιμητική πρόταση τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί καθώς έχει αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης Χρυσής Αυγής , η οποία όπως τονίζει «έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας».

Ολόκληρη η δήλωση της Μάγδας Φύσσα έχει ως εξής: «Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».

Θυμίζουμε πως το απόγευμα της Πέμπτης (16/1) ο Γιάννης Βαρουφάκης με δήλωσή του πρότεινε τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.